Blogg

Vi är leksaker i ett sjukt samhälle


skrivet den 28 apr av Cat, klockan:15:30

Ytterligare en chockerande historia från dagens Sverige:

En dödligt sjuk 10 åring får inte behandlingar med stamceller godkänt av sitt landsting.
Själva behandlingarna utförs i Kina och enligt alla som har med pojken att göra har han blivit betydligt bättre av detta men landstinget vägrar betala vilket gjort att familjen vart tvungen att ta lån för att han ska kunna få det han behöver.
Argumentet är att det endast är experimentell behandling än så länge och inte medicinskt bevisat att det har effekt!

Det finns inget annat hopp för denna pojk och då alla i hans närhet ändå anser att det hjälper så ge honom för helsike det han behöver. 
Tycker det är så himla sjukt alltså, har en bekant som precis blivit sjukskriven efter att ha fått problem efter ett bröstlyft!
Och en annan som fått en betald bröstförminskning ( istället kunde hon ju testat att gå ner i vikt ) den typen av kostnader går tydligen bra att ta men inte att ge en dödligt sjuk 10 åring det enda i behandlingsväg som över huvud taget existerar!
 Men vad är det för fel på oss, känns som vi bara är leksaker i ett sjukt system. Men saken är ju den att det faktiskt är just vi medborgare själva som kan se till att förändra detta samt att tvinga våra valda politiker att bli mer medmänskliga. Det är inga andra än vi som tillåter samhället att bli kallt och hårt, att vägra en 10 behandling eller låta en 23 åring dö själv med SOS i luren!!!


Currently rated 1.5 by 297 people

  • Currently 1,513759/5 Stars.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Comments are closed